Gyakori kérdések

A szállítással kapcsolatos kérdések

 • „Hogyan tudom követni a rendelt termékek szállítását?”

  Cégünk az elmúlt évtizedek tapasztalatait felhasználva egy saját szállítmánykövető rendszert is kialakított. A rendszer lényege, hogy amennyiben ügyfeleink igényeinek ez megfelel, folyamatos visszajelzéssel élünk a rendelt termékek gyártásáról, szállításáról, valamint a lehetséges érkezésükről. Ez mindössze 3-5 e-mail üzenetet jelent ugyan, de tapasztalataink szerint sokkal kiszámíthatóbbá teszi ügyfeleink számára a közös munkánkat.

 • „Mit jelent a „Just in time” rendszerű beszállítás?”

  Ügyfeleinknek minden esetben lehetőségük van az ún. „Just in time” rendszerű kiszállítás kérésére. A rendszer kiváltképp azon cégeknek jelent megoldást, akik folyamatos megrendelőink, ugyanakkor egyszeri alkalommal szeretnék rendezni megrendelésüket az adott évre.
  A rendszer lényege, hogy a megrendelő által leadott raklapmennyiséget legyártjuk és szakszerűen letároljuk, majd előre megadott időpontokban, egy adott mennyiséget kiszállítunk a megadott címre. A megrendelésről természetesen folyamatos visszajelzést is adunk, melynek hála pontosan nyomon követhető a nálunk még jelen lévő és a már kiszállított raklapok mennyisége.

A rendeléssel kapcsolatos kérdések

 • "Hogyan tudok ajánlatot kérni az oldalon?”

  Egyedi ajánlatkérő rendszerünket ügyfeleink igényeinek figyelembe vételével alakítottuk ki. Oldalunkon mind az egyes raklaptípusok alatt, mind pedig az Ajánlatkérés menüpont alatt (www.goldenpallet.hu/ajanlatkeres /) jelezheti nekünk ajánlatkérési igényét.

  Amennyiben már pontosabb elképzelése van arról, hogy milyen raklaptípust szeretne, kérjük töltse ki az online ajánlatkérő adatlapunkat. Amennyiben azonban további kérdései lennének, kérjük kérjen visszahívást tőlünk, vagy írjon nekünk e-mail üzenetet.

Lehetséges hibák okaival kapcsolatos kérdések

 • "Tengerentúli szállításainkhoz fumigált csomagolóanyagot használunk, melyet akkreditált gyártótól szerzünk be. A fumigálás elvégzését dokumentummal igazolja. Mindezek ellenére a csomagolóanyagok szállítás alatt erősen penészednek. Mi lehet a gond?”

  A fumigálás nem garantálja a penészmentességet. A fumigálási műveletet a FAO ISPM 15 szabvány szabályozza, aminek során a faanyagban rejlő biotikus fertőzések elpusztítása a cél. Ahhoz, hogy a faalapú csomagolóanyag penészedését elkerülhessük, elengedhetetlen tehát a műszárítás alkalmazása. A műszárítás jóval hosszabb és energiaigényesebb folyamat, illetve más célt szolgál, mint a fumigálás. Célszerű a rakodólapok rendelése során a gyártó javaslatát kérni ezzel kapcsolatban.

 • „Gyártásuk során automata csomagoló berendezést alkalmazunk. A csomagolás utolsó fázisában gyakran előfordul, hogy a rakatoló helyiségben a rakodólapok széthullanak, a felső elemei leválnak, ami áruboruláshoz vezet. Önök hogyan tudják garantálni, hogy az ilyen vagy ehhez hasonló probléma ne merüljön fel?"

  A rakodólapok gyártásához – legyen az szabvány vagy egyedi – elengedhetetlen a gondosan kiválasztott méretű, szabvány szerint kialakított, műbizonylattal rendelkező kötőelemek alkalmazása. Ezen kötőelemek gyártásában történő alkalmazásához elengedhetetlen az automata szegezési technológia megléte. Az általunk használt kötőelemek megfelelőségét szakítószilárdsági vizsgálattal folyamatosan ellenőrizzük.

 • „Termékeinket zárt, klimatizált helyiségben raktározzuk. A rakodólapok, melyeket a csomagoláshoz használunk penészednek, ami veszélyezteti készleteink minőségét. A beszállítónk szerint a rakodólapok szárazak. Miért penészednek mégis?”

  A rakodólapok felületi nedvessége viszonylag könnyen, természetes úton eltávolítható. A penészedést okozó, az elemek farostjaiban található kötött víz kivonása egy hosszabb, energiaigényesebb műveletet igényel. Ez azonban elengedhetetlen ahhoz, hogy a rakodólapok valóban szárazak legyenek és hosszú távon is megőrizzék penész- és gombamentességüket.
  Csak a műszárított, kézi nedvességmérővel ellenőrzött, alacsony nedvességtartalmú raklapok alkalmasak a zárt helyen történő tárolásra.

 • "A rakodólapok fedlapjain kiállnak a szegek, ami felsérti a rácsomagolt árut. Az Önök által gyártott rakodólapok esetében ez előfordulhat?"

  A raklapok síkjából kiálló szegek – akár a fedlap, akár a lábösszekötő esetében – elsősorban kézi szegezés alkalmazása során fordulhatnak elő. Gyártástechnológiánk részét képező automata szegezőgép alkalmazásával elérhető, hogy az elemek kötéséhez használt szegek azonos mélységben, megfelelően süllyesztve kerüljenek beépítésre. Mindezek mellett elengedhetetlen az ISO 9001 minőségirányítási szabvány szerint bevezetett és tanúsított minőségellenőrzési eljárás fenntartása is.

A minőséggel kapcsolatos kérdések

 • „Mit jelentenek a szabvány sík csere rakodólapokon található jelölések?”

  A rakodólap baloldali saroklábon az UIC jele látható. A középső lábon a növény-egészségügyi kezelésre vonatkozó jel (IPPC), majd egy sorral lejjebb a gyártási kód (000-0-00), ahol az első három szám az engedélyezett gyártó kódszámát, a második sorszám a gyártási év utolsó számjegye és az utolsó két szám a gyártási hónapot jelöli. Jobb oldali saroklábon az EUR jelölés.

 • „Mit tartalmaznak a fumigálást igazoló jelölések?”

  Az ISPM 15 bélyegzőn az alábbi jelölések szerepelnek: IPPC: védjegy

  HU: Ország hivatalos kétbetűs rövidítése
  XX: Regisztrációs szám
  HT: Hőkezelt (heat treated) angol kifejezés rövidítése
  DB: Kérgezett (debarked) angol kifejezés rövidítése

 • „Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a beszállítóm érvényes gyártói engedéllyel rendelkezik?”

  A magyarországi engedélyes gyártók és javítók névsorát a MÁV-REC Kft.-től lehet kérni. A MÁV-REC Kft. elérhetősége a következő:

  Gálné Czakó Éva
  Telefon: +36 (1) 476 - 3480
  Mobil: + 36 (30) 465 - 42 - 39
  Fax: +36 (1) 476 – 3477
  E-mail: eva.czako@mavrec.hu

 • „Mely cégek jogosultak fumigálás elvégzésére?”

  Csak a regisztrációs számmal rendelkező cégek jogosultak a FAO ISPM 15 szabványban meghatározott fumigálás elvégzésére. A regisztrációs számot a műszaki feltételek megléte esetén a Növény- és Talajvédelmi Központi Szolgálat (NTKSZ), mint hatóság adja ki és felügyeli a 62/2005. (VII. 8.) számú rendelet betartását.

 • „Hogyan tudom ellenőrizni a szabvány rakodólapjainak megfelelőségét és azok eredetiségét?”

  Amennyiben kételyei vannak a birtokában lévő szabvány rakodólapok hitelességével kapcsolatban, kérje a felügyeleti szerv (MÁV-REC Kft.) szakembereinek segítségét, akik akár a helyszínen elvégzik az új és a használt tároló fatermékek megfelelőségi vizsgálatát.

Raklapkatalógus 2017.


golen_pallet_raklap_katalogus_2016_3d_2.png Raklap katalógusunkat azért hoztuk létre, hogy ügyfeleink számára megkönnyítsük a számukra leginkább megfelelő raklap típus megtalálását.

Legyen szó akár szabvány EUR, hagyományos vagy teljesen egyedi raklap megoldásokról, katalógusunkból bővebb tájékoztatást kaphat termékeinkről és a hozzájuk kötött szolgáltatásainkról.

Letöltés

10 szempont a raklapválasztáshoz

10 szempont a raklapválasztáshozA megfelelő rakodólap kiválasztása nem könnyű feladat: függ a szállítandó terméktől, a raktár kialakításától, közvetlen környezetétől és a szállító eszköz sajátosságaitól is.

Ahhoz, hogy ügyfeleink számára megkönnyítsük a választást, egy tanulmányba gyűjtöttük össze a raklapvásárlás legfontosabb szempontjait.

A tanulmány ingyenesen letölthető.

Letöltés