Raklapgyártás 5+1 lépésben

A raklapgyártás az erdőben kezdődik, és az ügyfeleink tulajdonába kerülő kész raklapmegoldásainknál fejeződik be. De mégis mitől lesznek igazán jó minőségűek a Golden Pallet raklapok? A választ egy két részes cikk-sorozatban adjuk meg.

Az alapanyagoktól a raklapelemekig


A raklapgyártás az erdőben kezdődik, és az ügyfeleink tulajdonába kerülő kész raklapmegoldásainknál fejeződik be. De mégis mitől lesznek igazán jó minőségűek a Golden Pallet raklapok? A választ egy két részes cikk-sorozatban adjuk meg.

Kezdetnek ismerje meg munkánk első három meghatározó lépését: a megfelelő alapanyagok kiválasztását, szállítását, valamint a különböző raklapelemek előállítását.

Első lépés: a megfelelő alapanyagok kiválasztásaAz igazán jó minőségű rakodólapok előállításának elengedhetetlen feltétele a megfelelő minőségű erdészeti alapanyagok kiválasztása. Kiemelt figyelmet fektetünk tehát a gyártás ezen szakaszára is: maga Pikó Csaba ügyvezető látogat el a különböző fakitermelésekhez, hogy már ott személyesen is meggyőződjön a faanyag minőségéről.

A raklapok alapanyagául döntő többségében a nyárfa különféle fajai - köszönhetően az alacsony árnak - a legelterjedtebbek. Így az általunk felhasznált alapanyagok 70-80%-a kerül ki ebből a fafajból.


Második lépés: a kiválasztott alapanyag szállításaMiután kiválasztottuk a raklapelemek alapanyagát, a következő lépés azok elszállítása telephelyünkre. Tekintettel arra, hogy a nyárfa nagyrészt folyók mentén, ártereken található, a kiválasztott alapanyag telephelyünkre történő elszállítása igen nagy felkészültséget igényel. Kedvezőtlen időjárási viszonyok között szinte lehetetlen vagy extra költségekkel jár a szállítás. A folyamatos alapanyag ellátottságot igen nagy, több hónapra elegendő készlet fenntartásával tudjuk biztosítani.

Harmadik lépés: a raklapelemek gyártásaA raklapelemek gyártása egy összetett fűrészipari tevékenység, hiszen a különböző méretű és minőségű raklapelemek előállításához esetenként eltérő technológiákat kell alkalmazni.

A technológia alapja minden esetben a keményfémlapkás fűrészlapokkal történő pontos méretre vágás és az I. osztályú - már-már "gyalult" megmunkálással egyenértékű - felület. Csak az ilyen technológiával előállított, fűrészportól mentes raklapelemekből gyártható olyan rakodólap, mely a magasabb minőségi követelményeknek megfelel.

Faipari hulladék

Mivel a gyártás során keletkező hulladék elérheti a feldolgozott rönk 40-50%-át is, így kiemelt fontosságú kérdés az is, hogy ezt a hulladékot hogyan tároljuk és hasznosítjuk: ezen fahulladékot fűtőanyagként, bútoripari vagy újrahasznosítva raklapelemgyártás alapanyagaként értékesítjük.


Az elemek előállítása


A különböző raklapelemek előállítása elsősorban egy automata gépsoron történik az alacsony költségkeret megtartása, valamint a pontos és szabvány alapú munka elvégzése miatt. Ezen technológia segítségével műszakonként kb. 30-50 m3 közötti raklapelem legyártása van lehetőségünk.

Raklapelemek osztályokba sorolása

Már a rakodólap gyártás ezen szakaszában megtörténik a különböző raklapelemek osztályba sorolása: első- és másod osztályokba sorolva őket, már itt eldől, hogy az adott raklapelem egy minőségi szabvány-, vagy egy alacsonyabb minőségű (pl. egyutas) raklap alapja lesz majd.

Elolvasom a Raklapgyártás 5+1 lépésben második részét is!További írásaink »

Raklapkatalógus 2017.


golen_pallet_raklap_katalogus_2016_3d_2.png Raklap katalógusunkat azért hoztuk létre, hogy ügyfeleink számára megkönnyítsük a számukra leginkább megfelelő raklap típus megtalálását.

Legyen szó akár szabvány EUR, hagyományos vagy teljesen egyedi raklap megoldásokról, katalógusunkból bővebb tájékoztatást kaphat termékeinkről és a hozzájuk kötött szolgáltatásainkról.

Letöltés

10 szempont a raklapválasztáshoz

10 szempont a raklapválasztáshozA megfelelő rakodólap kiválasztása nem könnyű feladat: függ a szállítandó terméktől, a raktár kialakításától, közvetlen környezetétől és a szállító eszköz sajátosságaitól is.

Ahhoz, hogy ügyfeleink számára megkönnyítsük a választást, egy tanulmányba gyűjtöttük össze a raklapvásárlás legfontosabb szempontjait.

A tanulmány ingyenesen letölthető.

Letöltés